Vi har tidigare skrivit om man med fördel kan låta barnen ge uttryck för sina egen personlighet och hur viktigt det är att på så sätt låta dessa utvecklas och formas till sin alldeles egna, förhoppningsvis självständiga, person. I dag skriver vi istället om Star Wars, en stjärnsprakande saga som aldrig verkar sluta att fånga intresse.

2060515-milkyway-stella-backgroundI Dagens Nyheter kan vi läsa att det är svenska spelföretaget Dice som fått uppdraget att göra spelet som följer med den nu kommande filmtrilogin av nya Star Wars-filmer. Denna nyhet är inte bara roligt för oss svenskar generellt, när detta utannonserades så gräts det av lycka bland personalen på just Dice när detta glädjebesked blev alldeles officiellt, enligt samma företags presschef.

Trogna och väldigt krävande fans

Det är Disney och Lucasfilm som äger rättigheterna till just Star Wars och denna oändliga saga som fascinerar och fasinerar, från generation till generation och aldrig verkar ta slut, med fans så trogna att det är nästintill en sorts besatthet:

Att få utveckla en produkt inom ”Star wars”-universumet kan ses som både en välsignelse och förbannelse. Få andra sagor har så hängivna anhängare, med så bestämda uppfattningar om hur allt ska förvaltas och vara – Dagens Nyheter

Tidigare spel med Star Wars-tema är bland annat Dark Forces från 1995, Knight of the old rebublic från år 2003, Star Wars: Battlefront från 2004 samt The force unleashed från 2008 med flera. Vi hoppas så klart att det nya spelet som just Dice nu fått i uppdrag att skapa har den där genuina stämningen som också finns i de tre första Star Wars-filmerna från slutet av 1970-talet och början av 1980-talet.