Den mycket populära scifi-mässan ”Scifiworld” hölls i Malmö 2020 och många håller tummarna för att mässan ska kunna gå av stapeln även i år. Så fort datum finns tillgängliga sätter arrangörerna igång med förberedelserna. Det finns dock en hel del att fundera på med tanke på det rådande coronaläget. Läs mer här om hur du ska tänka kring bokning av hotell och vilka andra sevärdheter som kan vara värda ett besök när du ändå är i Skåne.

Fantastiska dräkter, filmer, tv-spel, litteratur, Cosplay och färgsprakande parader är bara några av alla aktiviteter du kan ta del av när du besöker scifi-mässan i Malmö. Råd kring hotellvistelse i coronatider samt tips om några vackra platser du bara måste besöka när du ändå är i Skåne hittar du här.

Så väljer du rätt hotell

Modern,Luxury,Hotel,Reception,Counter,Desk,With,BellDet finns en hel del olika hotell i Skåne med varierande pris och standard. För att hitta ett hotell som passar dig och dina behov kan du enkelt söka på nätet. Alla hotellverksamheter i Sverige är enligt Folkhälsomyndigheten skyldiga att vidta åtgärder när det gäller coronaläget och framför allt smittspridningen. Alla seriösa hotell har tydlig information kring hur de begränsar antalet människor som samtidigt befinner sig i deras lokaler, toaletter, restauranger, lounger och receptioner. Det ska även finnas anvisad information om att hålla avstånd. Hotellet ska också se till att erbjuda möjlighet att använda handsprit samt sköta handhygien.

Utöka vistelsen med sevärdheter

Det finns något för alla att upptäcka i Skåne. Själva scifi-mässan i Malmö är till bredden fylld av utklädda människor och festliga aktiviteter. Den som vill passa på att se mer av vad Skåne har att erbjuda kan till exempel besöka pittorerska Ystad eller promenera längs sandstranden i Lomma. Det finns dock gott om sevärdheter om du inte känner för att lämna Malmö:

  • Turning Torso
  • Öresundsbron
  • Malmöhus Slott

Du vill heller inte missa möjligheten att besöka Sofiero slott strax utanför Helsingborg eller Österlen med äppelodlingar i Kivik, Här hittar du även Stenshuvud med sin natursköna nationalpark som visar sig från sin bästa sida när våren är på väg att övergå i sommar.