Fantasyböcker är något som är populärt bland många, och det går i vågor vilka som är populära. Vi kan väl kallt räkna med att varken Sagan om Ringen eller Harry Potter någonsin kommer förlora sin popularitet, men det betyder inte att de inte kommer få konkurrens! Och de senaste åren har ett nytt fantasy-verk slagit sig till toppen och älskas av mängder av människor. Vi pratar så klart om Game of Thrones.

game of thrones

Game of Thrones är en serie böcker som är skrivna av George R.R. Martin, och de handlar om hur en mängd olika kungadömen slåss om den åtråvärda Järntronen som de alla tycker att de ska sitta på. Till viss del kan GoT tacka HBO för sin enorma framgång, för det är främst filmatiseringen som i form av tv-serie tagit världen med storm. De komplexa karaktärerna, oväntade handlingen och det fullständigt hämningslösa sätt som George R.R. Martin skriver på saknar motstycke inom hans genre. Seriernas popularitet har fått att en stor mängd trollbundna fans vänt sig till böckerna, som i ännu större utsträckning tar en in i den komplexa världen som GoT utspelar sig i. I skrivande stund har det kommit ut sju böcker i serien som kallas ”A song of fire and ice”, och fler böcker är att vänta. Och folk är som trollbundna.

Men det finns ett problem med dessa böcker, och det är att de är väldigt stora och tunga, vilket kan vara ett problem om man vill bära med sig boken vart man än går, vilket vi kan intyga att man vill när man väl börjat läsa. En bra lösning är att köpa e-böcker i stället för fysiska böcker, då kan du läsa i din surfplatta i stället, och den bär du säkert med dig ändå! Om du behöver ännu en anledning till att läsa böckerna i stället för att bara se på serien, då kan vi lyfta fram att du genom att läsa böckerna ligger i framkant och slipper bli fullkomligt chockad när något du inte väntat dig händer i serien. Du förbereder dig helt enkelt. Trevlig läsning!