Att vara lajvare är mer än att bara springa runt i skogen och leka att man kommer från en annan tid. Lajv är ett rollspel med stor passion av en viss serie eller en viss epok som delas av många andra. Innan ett spel börjar så är det stora förberedelser genom att finna bra rekvisita samt går igenom regler. Rabattkode 24 är en sajt där du kan gå in och handla olika produkter och få rabatter och bra erbjudande. För oftast kan det vara så att du behöver något som du inte har och då är det ett mycket smart alternativ att använda sig av internet. När kläder och annan rekvisita är klar och du har din karaktär redo att gå in i spelet. Det finns många olika spelvarianter och många som utövar lajv.

”Jag var väl ingen lajvare, men jag jobbade åt några lajv. På medeltidsveckan i Visby bland annat. Det var bara ett kul ungdomsprojekt, vi hade en hobby som alla i den åldern. Andra barn åkte skateboard eller spelade fotboll. Just den här bilden togs på en galapremiär till den första ”Sagan om ringen”-filmen, jag hade slutat med gatuartisteriet då.” – citat från Lyxfällan Charlie

Olika typer av spel

Det finns olika typer av spel. Är du nybörjare finns det lättare regler samt att din klädsel inte behöver vara så avancerad. Det finns även krigslajv, bylajv, soldatlajv samt högkravslajv med stor fokus på kvalitet och krav på utrustning med även rollspelet. Att vara en lajvare är en livsstil och för alla som inte ägnar sig åt denna underhållning bör ändå behandla en lajvare med respekt.