Vill du kombinera det bästa av två världar och intressen – sci-fi och snus? Det är inte omöjligt, eftersom du numera kan tillverka eget handgjort snus, för att sedan bjuda in kompisarna på en snuskväll framför en bra sci-fi film. Låter det som en konstig mix? Bra, för futuristiskt och egendomligt tänkande är A och O på den här sajten.

På snusers hittar du alla tänkbara snusdosor, smaker och varianter med olika nikotinhalt. För att göra eget snus är det med andra ord bara att välja på buffén. Ladda ned några kult sci-fi rullar och ta fram verktygen. För varje snustillverkning så har du snus för ca 20-23 dosor, vilket gör att du sparar in ordentligt med pengar.

science fictionEget-tillverkat snus för amatörer

Det du behöver för egen snustillverkning är aromflaska, natriumklorid, hett vatten, glycerol i slutändan, och såklart tobaken som är själva basen. De olika ingredienserna ska blandas samman för att sedan stå i 90-graders varm ugn i drygt 24 timmar. När det sedan är klart ska det svalna i kylen i några dagar för att få rätt konsistens. Sedan är det bara att lägga upp i dosor och bjuda polarna på en helkväll med snus och science-fiction, och som det skrivs i ovanstående artikel:

”Bra science fiction kan inte bara stimulera fantasin, den kan också resultera i större omvärldsintresse än åratal av samhällskunskapslektioner”

Vem vet, kanske du kan öppna en egen butik så småningom.

Om det känns olustigt eller ovant går det också att knåpa ihop ditt eget recept genom olika förslag på nätet som du nedtecknar och ber en snusblandare koka ihop för att sedan skicka det färdiga snuset till dig. Det är ett enklare sätt för dig som inte vågar ge dig in i leken själv.