Är du ett fan av Sci-Fi? Klart att du är det. Du kan hitta allt från superklassiska Sci-Fi serier som Star Trek till nya som Westworld online. Men vilken av alla streamingtjänster ska du välja? Det finns såklart inget enkelt svar på den frågan, det är trots allt en fråga om tycke och smak. För den sakens skull kan det ändå vara bra med lite vägledning ibland.

Det finns många streamingtjänster att välja bland: Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime, Viaplay, Cmore och många fler. Visst går det att begränsa urvalet något om du är ett fan av specifika genrer som, exempelvis, Sci-Fi. Många streamingtjänster har dock ändå åtminstone någon eller några just nu bra eller klassiska Sci-Fi serier. Du kan enkelt jämföra mellan gratis streamingtjänster hos exempelvis Streamcentrum.se. Men några väl ansedda Sci-Fi serier och vilka streamingtjänster du hittar dem på kan du läsa om nedan.

Klassiska Sci-Fi serier

Firefly är en väldigt omtyckt serie från Joss Whedon, skaparen av Buffy the Vampire Slayer, som du förut kunde hitta på Netflix. Numera finns den på Amazon Prime. Om du vill gå ännu längre tillbaka finns det få serier i genren som är lika klassiska som originalupplagan av Star Trek. Captain Kirk, Spock och de andra i gänget hittar du numera på Netflix.

Blivande Sci-Fi klassiker

Netflix är annars en väldigt streamingtjänst för dig som redan sett de flesta klassikerna. Streaminggiganten är hem åt några av de bäst ansedda nyproducerade Sci-Fi serierna. Till exempel har de alla avsnitt som producerats av den mörka serien Black Mirror. Serien som för bara något år sedan släppte sin femte säsong är, som du säkert redan hört talas om, en mörk skildring av en framtid som i de flesta avsnitten inte tycks befinna sig särskilt långt bort. En annan ny Sci-Fi som ställer filosofiska frågor, om än i en mer skönlitterär tappning är Altered Carbon. En serie många verkade missa när första säsongen släpptes häromåret men som tycks vinna uppmärksamhet i nuläget. Många kritiker har till och med placerat den bland de bästa av de senaste årens Sci-Fi serier.